1-hodinová očista kuchyne


1-15 minút
Jeden z najväčších zdrojov kuchynského neporiadku zapríčiňujú potraviny a korenie po záruke, ktoré zaberajú zbytočný priestor v chladničke, v skrinke alebo na pulte.  Nijako tým nemyslíme, že by ste mali vyhodiť dobré jedlo, ktoré viete, že použijete. Namiesto toho by ste mali za týchto 15 minút vyhadzovať len potraviny po záruke alebo balenia, ktoré sú skoro prázdne, a vy viete, že ich nikdy skutočne nebudete používať.

kuchyň

15-30 minút
Teraz, keď máte vytriedené potraviny, je čas prejsť na nádoby a riady. Teraz je ten správny čas na to, aby ste prešli každou nádobou a riadom v svojej skrinke a zbavili sa tých prasknutých alebo zničených. Začnite s  hrnčekmi a vyhoďte všetky, ktoré sú prasknuté alebo poškodené. Ak narazíte na kusy, ktoré už nepoužívate, ale sú stále v dobrom stave, darujte ich niekomu. Potom prejdite na taniere a misky a postupujte podľa rovnakých krokov.

30-45 minút
Teraz je čas presunúť sa na vaše úžitkové veci, myslíme tým: hrnce, panvice, mixéry a kávovary. Po prvé, ak ste nikdy tú vec nepoužili a vlastnili ste ju počas šiestich mesiacov (alebo rok, nechajte si len niečo, čo používate sezónne), darujte ju. Zbytočne na nich sadá prach. Akonáhle budete mať len veci, ktoré skutočne používate, prejdite a vyčistite tie, ktoré už nie sú v dobrom stave. Ponechanie starej panvice, ktorá má úplne zoškrabaný povrch, je zbytočné. Rozlúčte sa s týmito vecami teraz a budete sa cítiť oveľa lepšie!

jídelní stůl

45-60 minút
Pre tento posledný krok, všetko, čo musíte urobiť, je dať všetkým vašim povrchom rýchlu očistu – nie je to hĺbkové čistenie, len také osvieženie, aby to v kuchyni pekne voňalo a vy ste sa v nej cítili skvelo. Dokončite to zametaním podlahy a potom na druhý deň môžete kuchyňu dôkladne poumývať. Nezabudnite si potom dobre oddýchnuť a užívajte si vašu vyčistenú kuchyňu naplno.

1-hodinová očista kuchyne
Ohodnoťte příspěvek